• Powered by

  • Anytime Astro Consult Online Astrologers Anytime

Rashifal राशिफल
Raj Yog राज योग
Yearly Horoscope 2024
Janam Kundali कुंडली
Kundali Matching मिलान
Tarot Reading टैरो
Personalized Predictions भविष्यवाणियाँ
Today Choghadiya चौघडिया
Rahu Kaal राहु कालम

Diwali Mantra

monthly_panchang

Deepawali Puja Mantra

1. Govatsa Dwadashi Mantra (गोवत्स द्वादशी मन्त्र)
Arghya Mantra (अर्घ्य मन्त्र)
क्षीरोदार्णवसम्भूते सुरासुरनमस्कृते।
सर्वदेवमये मातर्गृहाणार्घ्यं नमो नमः॥
(Kshirodarnavasambhute Surasuranamaskrite।
Sarvadevamaye Matargrihanarghyam Namo Namah॥)
मन्त्र अर्थ - समुद्र मन्थन के समय क्षीर सागर से उत्पन्न सुर
तथा असुरों द्वारा नमस्कार की गई देवस्वरुपिणी माता,
आपको बार-बार नमस्कार है। मेरे द्वारा दिए
गए इस अर्घ्य को आप स्वीकार करें।
Nivedana Mantra (निवेदन मन्त्र)
सुरभि त्वं जगन्मातर्देवी विष्णुपदे स्थिता।
सर्वदेवमये ग्रासं मया दत्तामिदं ग्रस॥
(Surabhi Tvam Jaganmatardevi Vishnupade Sthita।
Sarvadevamaye Grasam Maya Dattamidam Grasa॥)
मन्त्र अर्थ - हे जगदम्बे! हे स्वर्गवासिनी देवी! हे सर्वदेवमयी! आप मेरे द्वारा दिए इस अन्न को ग्रहण करें।
Prarthana Mantra (प्रर्थना मन्त्र)
1
सर्वदेवमये देवि सर्वदेवैरलङ्कृते।
मातर्ममाभिलषितं सफलं कुरु नन्दिनि॥
(Sarvadevamaye Devi Sarvadevairalankrite।
Matarmamabhilashitam Saphalam Kuru Nandini॥)
मन्त्र अर्थ - हे समस्त देवताओं द्वारा अलङ्कृत माता! नन्दिनी ! मेरा मनोरथ पुर्ण करो।
2. Yamadeep Mantra (यमदीप मन्त्र)
मृत्युना पाशदण्डाभ्यां कालेन श्यामया सह।
त्रयोदश्यां दीपदानात्सूर्यजः प्रीयतां मम॥
(Mrityuna Pashadandabhyam Kalen Shyamaya Saha।
Trayodashyam Dipadanatsuryajah Priyatam Mama॥)
मन्त्र अर्थ - त्रयोदशी पर यह दीप
मैं सूर्यपुत्र को अर्थात् यमदेवता को अर्पित करता हूँ।
मृत्यु के पाश से वे मुझे मुक्त करें और मेरा कल्याण करें।
Mantra Translation - On Trayodashi
I offer this lamp to the son of Sun,
that is, Yamadeva. May He free me from the noose of
death and look after my welfare.
2
3. Abhyang Snana Mantra (अभ्यंग स्नान मन्त्र)
सीतालोष्टसमायुक्त सकण्टकदलान्वित।
हर पापमपामार्ग भ्राम्यमाणः पुनः पुनः॥
(Sitaloshtasamayukta Sakantakadalanvita।
Hara Papamapamarga Bhramyamanah Punah Punah॥)
मन्त्र अर्थ - जोती हुई भूमि की मिट्टी,
काँटे तथा पत्तों से युक्त, हे अपामार्ग,
आप मेरे पाप दूर कीजिए।
Mantra Translation - O prickly chaff-flower plant,
consisting of mud of tilled land, thorns and
leaves; obliterate my sins.
4. Narak Chaturdashi Deepan Mantra (नरक चतुर्दशी दीपदान मन्त्र)
दत्तो दीपश्चतुर्दश्यां नरकप्रीतये मया।
चतुर्वर्तिसमायुक्तः सर्वपापपनुत्तये॥
(Datto Dipashchaturdashyam Narakapritaye Maya।
Chaturvartisamayuktah Sarvapapapanuttaye॥)
मन्त्र अर्थ - आज चतुर्दशी के दिन नरक के अभिमानी देवता की प्रसन्नता के लिए तथा समस्त पापों के विनाश के लिए मैं चार बत्तियों वाला चौमुखा दीप अर्पित करता हूँ।
3
Mantra Translation - On this Chaturdashi day,
for the appeasement of the Deity of Hell and
for obliteration of all sins I offer this four faced,
four wicks lamp.
5. Lakshmi Diwali Mantra (लक्ष्मी दिवाली मन्त्र)
ॐ ह्रीं श्रीं लक्ष्म्यै नमः॥
(Om Hreem Shreem Lakshmyai Namah॥)
मन्त्र अर्थ - हे धन और सम्पत्ति की देवी लक्ष्मी, आपको मेरा नमस्कार है।
Mantra Translation - I salute Goddess Lakshmi, the Goddess of wealth and Prosperity.
6. Bali Namaskara Mantra (बलि नमस्कार मन्त्र)
बलिराज नमस्तुभ्यं दैत्यदानववन्दित।
इन्द्रश्त्रोऽमराराते विष्णुसान्निध्यदो भव॥
बलिमुद्दिश्य दीयन्ते दानानि कुरुनन्दन।
यानि तान्यक्षयाण्याहुर्मयैवं संप्रदर्शितम्॥
(Baliraja Namastubhyam Daityadanavavandita।
Indrashatroamararate Vishnusannidhyado Bhava॥
Balimuddishya Diyante Danani Kurunandana।
4
Yani Tanyakshayanyahurmayaivam Sampradarshitam॥)
मन्त्र अर्थ - दैत्य तथा दानवों से पूजित हे बलिराज,
आपको नमस्कार है। हे इन्द्रशत्रो, हे अमराराते,
विष्णु के सानिध्य को देने वाला हो।
हे कुरुनन्दन, बलि को उद्देश्य कर जो दान दिये जाते हैं
वे अक्षय को प्राप्त होते हैं। मैंने इस प्रकार प्रदर्शित किया है।
7. Govardhana Diwali Mantra (गोवर्धन दिवाली मन्त्र)
गोवर्धन धराधार गोकुलत्राणकारक।
बहुबाहुकृतच्छाय गवां कोटिप्रदो भव॥
(Govardhana Dharadhara Gokulatranakaraka।
Bahubahukritachchaya Gavam Kotiprado Bhava॥)
मन्त्र अर्थ - पृथ्वी को धारण करनेवाले गोवर्धन!
आप गोकुल के रक्षक हैं।
भगवान श्रीकृष्ण ने आपको भुजाओं में उठाया था। आप मुझे करोडों गौएं प्रदान करें।
Mantra Translation - O, Govardhana, Who supports Earth! You are the protector of Gokul. Bhagawan Shri Krishna had lifted You on His arms. Bestow crores of cows on me.
8. Gau Mantra (गौ मन्त्र)
लक्ष्मीर्या लोकपालानां धेनुरूपेण संस्थिता।
5
घृतं वहति यज्ञार्थे मम पापं व्यपोहतु॥
(Lakshmirya Lokapalanam Dhenurupena Samsthita।
Ghritam Vahati Yagyarthe Mama Papam Vyapohatu॥)
मन्त्र अर्थ - धेनुरूप में विद्यमान जो लोकपालों की साक्षात लक्ष्मी हैं
तथा जो यज्ञ के लिए घी देती हैं, वह गौ माता मेरे पापों का नाश करें।
Mantra Translation - O cow, who is Lakshmi Herself in the form of a cow and who bestows ghee for yadnyas, obliterate my sins.
9. Yama Dwitiya Mantra (यम द्वितीय मन्त्र)
एह्येहि मार्तण्डज पाशहस्त यमान्तकालोकधरामरेश्।
भ्रातृद्वितीयाकृतदेवपूजां गृहाण चार्घ्यं भगवन्नमोऽस्तु ते॥
(Ehyehi Martandaja Pashahasta Yamantakalokadharamaresha।
Bhratridwitiyakritadevapujam Grihana Charghyam Bhagawannamostu Te॥)
मन्त्र अर्थ - हे मार्तण्डज - सूर्य से उत्पन्न हुए,
हे पाशहस्त - हाथ में पाश धारण करने वाले,
हे यम, हे अन्तक, हे लोकधर, हे अमरेश, भातृद्वितीया में की हुई
देवपूजा और अर्घ्य को ग्रहण करो।
हे भगवन् आपको नमस्कार है।
10. Margapali Mantra (मार्गपालि मन्त्र)
6
मार्गपालि नमोस्तेऽस्तु सर्वलोकसुखप्रदे।
विधेयैः पुत्रदाराद्यैः पुनरोहि व्रतस्य मे॥
(Margapali Namastestu Sarvalokasukhaprade।
Vidheyaih Putradaradyaih Punarehi Vratasya Me॥)
मन्त्र अर्थ - हे सर्व प्राणिमात्र को सुख देनेवाली मार्गपाली, आपको मेरा नमस्कार है। पुत्र, पत्नी इत्यादि द्वारा आपको पिरोया है। मेरे कात के लिए पुन: एक बार आपका आगमन हो।
Mantra Translation - O festoon on the road, bestowing happiness to all living beings, I pay obeisance to you. Do come again for my vowed religious observance (vrat).

7

Diwali Mantra

Deepawali Puja Mantra

1. Govatsa Dwadashi Mantra (गोवत्स द्वादशी मन्त्र)
Arghya Mantra (अर्घ्य मन्त्र)
क्षीरोदार्णवसम्भूते सुरासुरनमस्कृते।
सर्वदेवमये मातर्गृहाणार्घ्यं नमो नमः॥
(Kshirodarnavasambhute Surasuranamaskrite।
Sarvadevamaye Matargrihanarghyam Namo Namah॥)
मन्त्र अर्थ - समुद्र मन्थन के समय क्षीर सागर से उत्पन्न सुर
तथा असुरों द्वारा नमस्कार की गई देवस्वरुपिणी माता,
आपको बार-बार नमस्कार है। मेरे द्वारा दिए
गए इस अर्घ्य को आप स्वीकार करें।
Nivedana Mantra (निवेदन मन्त्र)
सुरभि त्वं जगन्मातर्देवी विष्णुपदे स्थिता।
सर्वदेवमये ग्रासं मया दत्तामिदं ग्रस॥
(Surabhi Tvam Jaganmatardevi Vishnupade Sthita।
Sarvadevamaye Grasam Maya Dattamidam Grasa॥)
मन्त्र अर्थ - हे जगदम्बे! हे स्वर्गवासिनी देवी! हे सर्वदेवमयी! आप मेरे द्वारा दिए इस अन्न को ग्रहण करें।
Prarthana Mantra (प्रर्थना मन्त्र)
सर्वदेवमये देवि सर्वदेवैरलङ्कृते।
मातर्ममाभिलषितं सफलं कुरु नन्दिनि॥
(Sarvadevamaye Devi Sarvadevairalankrite।
Matarmamabhilashitam Saphalam Kuru Nandini॥)
मन्त्र अर्थ - हे समस्त देवताओं द्वारा अलङ्कृत माता! नन्दिनी ! मेरा मनोरथ पुर्ण करो।
2. Yamadeep Mantra (यमदीप मन्त्र)
मृत्युना पाशदण्डाभ्यां कालेन श्यामया सह।
त्रयोदश्यां दीपदानात्सूर्यजः प्रीयतां मम॥
(Mrityuna Pashadandabhyam Kalen Shyamaya Saha।
Trayodashyam Dipadanatsuryajah Priyatam Mama॥)
मन्त्र अर्थ - त्रयोदशी पर यह दीप
मैं सूर्यपुत्र को अर्थात् यमदेवता को अर्पित करता हूँ।
मृत्यु के पाश से वे मुझे मुक्त करें और मेरा कल्याण करें।
Mantra Translation - On Trayodashi
I offer this lamp to the son of Sun,
that is, Yamadeva. May He free me from the noose of
death and look after my welfare.
3. Abhyang Snana Mantra (अभ्यंग स्नान मन्त्र)
सीतालोष्टसमायुक्त सकण्टकदलान्वित।
हर पापमपामार्ग भ्राम्यमाणः पुनः पुनः॥
(Sitaloshtasamayukta Sakantakadalanvita।
Hara Papamapamarga Bhramyamanah Punah Punah॥)
मन्त्र अर्थ - जोती हुई भूमि की मिट्टी,
काँटे तथा पत्तों से युक्त, हे अपामार्ग,
आप मेरे पाप दूर कीजिए।
Mantra Translation - O prickly chaff-flower plant,
consisting of mud of tilled land, thorns and
leaves; obliterate my sins.
4. Narak Chaturdashi Deepan Mantra (नरक चतुर्दशी दीपदान मन्त्र)
दत्तो दीपश्चतुर्दश्यां नरकप्रीतये मया।
चतुर्वर्तिसमायुक्तः सर्वपापपनुत्तये॥
(Datto Dipashchaturdashyam Narakapritaye Maya।
Chaturvartisamayuktah Sarvapapapanuttaye॥)
मन्त्र अर्थ - आज चतुर्दशी के दिन नरक के अभिमानी देवता की प्रसन्नता के लिए तथा समस्त पापों के विनाश के लिए मैं चार बत्तियों वाला चौमुखा दीप अर्पित करता हूँ।
Mantra Translation - On this Chaturdashi day,
for the appeasement of the Deity of Hell and
for obliteration of all sins I offer this four faced,
four wicks lamp.
5. Lakshmi Diwali Mantra (लक्ष्मी दिवाली मन्त्र)
ॐ ह्रीं श्रीं लक्ष्म्यै नमः॥
(Om Hreem Shreem Lakshmyai Namah॥)
मन्त्र अर्थ - हे धन और सम्पत्ति की देवी लक्ष्मी, आपको मेरा नमस्कार है।
Mantra Translation - I salute Goddess Lakshmi, the Goddess of wealth and Prosperity.
6. Bali Namaskara Mantra (बलि नमस्कार मन्त्र)
बलिराज नमस्तुभ्यं दैत्यदानववन्दित।
इन्द्रश्त्रोऽमराराते विष्णुसान्निध्यदो भव॥
बलिमुद्दिश्य दीयन्ते दानानि कुरुनन्दन।
यानि तान्यक्षयाण्याहुर्मयैवं संप्रदर्शितम्॥
(Baliraja Namastubhyam Daityadanavavandita।
Indrashatroamararate Vishnusannidhyado Bhava॥
Balimuddishya Diyante Danani Kurunandana।
Yani Tanyakshayanyahurmayaivam Sampradarshitam॥)
मन्त्र अर्थ - दैत्य तथा दानवों से पूजित हे बलिराज,
आपको नमस्कार है। हे इन्द्रशत्रो, हे अमराराते,
विष्णु के सानिध्य को देने वाला हो।
हे कुरुनन्दन, बलि को उद्देश्य कर जो दान दिये जाते हैं
वे अक्षय को प्राप्त होते हैं। मैंने इस प्रकार प्रदर्शित किया है।
7. Govardhana Diwali Mantra (गोवर्धन दिवाली मन्त्र)
गोवर्धन धराधार गोकुलत्राणकारक।
बहुबाहुकृतच्छाय गवां कोटिप्रदो भव॥
(Govardhana Dharadhara Gokulatranakaraka।
Bahubahukritachchaya Gavam Kotiprado Bhava॥)
मन्त्र अर्थ - पृथ्वी को धारण करनेवाले गोवर्धन!
आप गोकुल के रक्षक हैं।
भगवान श्रीकृष्ण ने आपको भुजाओं में उठाया था। आप मुझे करोडों गौएं प्रदान करें।
Mantra Translation - O, Govardhana, Who supports Earth! You are the protector of Gokul. Bhagawan Shri Krishna had lifted You on His arms. Bestow crores of cows on me.
8. Gau Mantra (गौ मन्त्र)
लक्ष्मीर्या लोकपालानां धेनुरूपेण संस्थिता।
घृतं वहति यज्ञार्थे मम पापं व्यपोहतु॥
(Lakshmirya Lokapalanam Dhenurupena Samsthita।
Ghritam Vahati Yagyarthe Mama Papam Vyapohatu॥)
मन्त्र अर्थ - धेनुरूप में विद्यमान जो लोकपालों की साक्षात लक्ष्मी हैं
तथा जो यज्ञ के लिए घी देती हैं, वह गौ माता मेरे पापों का नाश करें।
Mantra Translation - O cow, who is Lakshmi Herself in the form of a cow and who bestows ghee for yadnyas, obliterate my sins.
9. Yama Dwitiya Mantra (यम द्वितीय मन्त्र)
एह्येहि मार्तण्डज पाशहस्त यमान्तकालोकधरामरेश्।
भ्रातृद्वितीयाकृतदेवपूजां गृहाण चार्घ्यं भगवन्नमोऽस्तु ते॥
(Ehyehi Martandaja Pashahasta Yamantakalokadharamaresha।
Bhratridwitiyakritadevapujam Grihana Charghyam Bhagawannamostu Te॥)
मन्त्र अर्थ - हे मार्तण्डज - सूर्य से उत्पन्न हुए,
हे पाशहस्त - हाथ में पाश धारण करने वाले,
हे यम, हे अन्तक, हे लोकधर, हे अमरेश, भातृद्वितीया में की हुई
देवपूजा और अर्घ्य को ग्रहण करो।
हे भगवन् आपको नमस्कार है।
10. Margapali Mantra (मार्गपालि मन्त्र)
मार्गपालि नमोस्तेऽस्तु सर्वलोकसुखप्रदे।
विधेयैः पुत्रदाराद्यैः पुनरोहि व्रतस्य मे॥
(Margapali Namastestu Sarvalokasukhaprade।
Vidheyaih Putradaradyaih Punarehi Vratasya Me॥)
मन्त्र अर्थ - हे सर्व प्राणिमात्र को सुख देनेवाली मार्गपाली, आपको मेरा नमस्कार है। पुत्र, पत्नी इत्यादि द्वारा आपको पिरोया है। मेरे कात के लिए पुन: एक बार आपका आगमन हो।
Mantra Translation - O festoon on the road, bestowing happiness to all living beings, I pay obeisance to you. Do come again for my vowed religious observance (vrat).

Chat btn